Maratonul Resuscitarii

Curs de prim ajutor cu participare GRATUITA

locatie:  Timișoara, Iulius Mall, Etaj 1, zona Intersport

data: 16 noiembrie 2019

ora: 12.00 – 21.00

scop: Învață să resuscitezi și vei putea salva viața cuiva drag!

  Maratonul Resuscitării este dovada că peste 1400 de oameni au învățat cât de important este să cunoști manevrele de resuscitare și să poți să acorzi primul ajutor în cazul unei situații reale.

  Evenimentul realizat de voluntarii Fundatiei pentru SMURD,împreună cu UPU-SMURD Timiș și ISU Timiș,a îmregistrat un real succes și sperăm ca urmatoarea ediție să fie și mai impresionantă.

  Mulțumim pentru dedicare tuturor implicați în organizare, cât și participanților care au învățat cum să acorde primul ajutor cu mâinile goale.

Ce este Maratonul Resuscitării?

Maratonul Resuscitării este un eveniment public organizat sub forma unui curs de prim ajutor de dimensiuni crescute, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți.

Cum se desfășoară cursurile?

În cadrul evenimentului, împreună cu peste 50 de medici, paramedici, asistenți, formatori și voluntari ai Fundatiei pentru SMURD, veți exersa pe manechine, în cadrul stațiilor practice, cum recunoașteți și cum trebuie să acționați în cazul unui stop cardiorespirator.

Maratonul va cuprinde peste 15 stații practice cu câte 2 instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare grup de participanți.

Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară.

De ce este vital să participi?

4 din 5 stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă.

Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea oamenilor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10 % în fiecare minut care trece.

Având în vedere datele menționate mai sus, este de la sine înțeles că dacă ne confruntăm vreodată cu o situație în care suntem martor al unei persoane intrate în stop cardiorespirator, șansele de supraviețuire a victimei depind în cea mai mare măsură de reacția celor din jur. Recunoașterea rapidă a stopului cardiorespirator, apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic 112 și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență se dovedesc a fi vitale pentru șansele de supraviețuire și recuperare cu un deficit neurologic cât mai redus.

Oferind doar 30 de minute din timpul dumneavoastră, sâmbătă, 16 noiembrie, în Iulius Mall, veți afla cum, cu mâinile goale, puteți face diferența dintre viață și moarte!