organizarea programului de voluntariat

sfaturi utile

link-uri utile

istoric

articole

Te invităm să ni te alături. 

Recrutăm periodic voluntari (fie ei studenți, viitori medici sau pensionari plini de energie).

Tu, ca voluntar, poti aduce o imbunătățire reală a vieții și a experienței trăite de pacienți și de familiilor lor în perioada în care aceștia sunt prezenți în UPU-SMURD – Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timisoara.

Înscrierea în program se poate face în perioada 18 – 30 septembrie 2019 accesând link-ul de mai jos:

ACTE NECESARE

In vederea înscrierii, după completarea formularului on-line, doritorii trebuie să se prezinte personal, la data comunicată de către coordonatorii programului, cu urmatoarele acte:

 • Cerere de înscriere în programul (Cerere Voluntariat)
 • Cazier
 • Copie buletin
 • Adeverință de la Medicul de Familie
 • Adeverință de la facultate/scoala(UMF/Postliceală)
 • Asigurare malpraxis și copie după diploma de studii (în cazul celor cu drept de liberă practică)

LISTA VOLUNTARILOR INSCRISI IN ANUL 2019

Lista voluntarilor înscriși va fi afișată în această secțiune a site-ului nostru în data de 2 octombrie, iar informațiile legate de prima întâlnire la care vă rugăm sa aduceți documentele solicitate, vă vor fi comunicate pe adresa de e-mail pe care ne-ați furnizat-o la înscriere.

Vă mulțumim pentru interes!

Organizarea activitatii de voluntariat:

Înscrierea în acest program este voluntară, dar activitatea desfășurată ulterior va fi făcută după un grafic stabilit pentru fiecare lună in parte,  în funție de necesități .

Tipul de activitate alocat fiecărui  voluntar va fi în concordanță cu pregătirea pe care o are și cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Am luat în considerare propunerile făcute de către participanții la edițiile anterioare ale programului de pregătire a voluntarilor și, începând cu acest an, vom aduce modificări asupra structurii programului de voluntariat.

Activitatea de voluntariat in UPU-SMURD se va desfașura in module de câte  6 ore, voluntarul putând  opta și pentru pentru 2 module consecutive. Pentru studenți este  necesar ca programul să nu se suprapună peste  activitatea de învațământ astfel încât să nu afecteze programul lor de pregătire universitară.

Respectând graficul și numărul de ore , voluntarii fideli programului de voluntariat vor avea acces , în trepte , la sesiuni de pregătire cu următoarele teme:

 • Organizarea sistemului integrat de urgență
 • Resuscitare (suport vital de bază și avansat)
 • Trauma
 • Pregătirea pentru dezastre

Aceste sesiuni se vor desfășura pe parcursul întregului an, în vederea pregătirii teoretice și practice, ca semn de recunoastere a importanței activității pe care voluntarii o desfasoară, iar absolvirea celor trei sesiuni va fi certificată la final, voluntarii putând astfel participa și la activitatea de asistență medicală de urgență prespitalicească în cadrul echipajului UTIM.

Misiunea noastra

Vă reamintim faptul că datoria noastră față de pacienții care ni se adresează este să le asigurăm o asistență medicală de calitate în condițiile respectării dreptului la confidențialitatea actului medical și a celui de informare corectă cu privire la identitatea și calitatea celor cu care vin în contact. Vom acorda, de aceea, o atenție permanentă atât aspectelor legate de asistența medicală propriu-zisă, cât și celor legate de ținută, comportament sau limbaj. Pe de altă parte suntem responsabili și pentru activitatea pe care voluntarii o desfășoară in UPU-SMURD, pentru siguranța lor și, ca urmare, insistăm asupra respectării tuturor normelor de protecție a personalului, norme care sunt obligatorii și pentru cei care sunt prezenți ca voluntari în urgență. Nerespectarea acestor principii atrage după sine încheierea colaborării cu respectiva persoană.

Criteriile de excludere din program sunt :

 • Abateri disciplinare grave sau repetate.
 • Nerespectarea normelor de securitate in munca.
 • Depasirea competentelor.
 • 2 luni consecutive de inactivitate.