organizarea programului de voluntariat

sfaturi utile

link-uri utile

istoric

articole

Te invităm să ni te alături. 

Recrutăm periodic voluntari (fie ei studenți, viitori medici sau pensionari plini de energie).

Tu, ca voluntar, poti aduce o imbunătățire reală a vieții și a experienței trăite de pacienți și de familiilor lor în perioada în care aceștia sunt prezenți în UPU-SMURD – Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timisoara.

Trimiterea formularelor de înscriere în program se poate face în perioada 01 – 15 martie 2024 prin accesarea link-ului de mai jos:

CE URMEAZĂ ?

În perioada 16 – 30 martie 2024 vom analiza solicitările voastre și vă vom comunica răspunsul la adresa de email pe care ne-ați furnizat-o. În cazul în care ați fost acceptați în program veți fi informați și cu privire la documentele pe care le veți prezenta în vederea înscrierii.

Vă mulțumim pentru interesul de care dați dovadă!

Organizarea activitatii de voluntariat:

Înscrierea în acest program este voluntară, dar activitatea desfășurată ulterior va fi făcută după un grafic stabilit pentru fiecare lună in parte,  în funcție de necesități. Tipul de activitate alocat fiecărui  voluntar va fi în concordanță cu pregătirea pe care o are și cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Activitatea de voluntariat in UPU-SMURD se va desfășura alături de câte o echipă de medici și asistenți medicali, astfel încât să se poată genera o cât mai bună atmosferă de colaborare și de încredere.

Pentru elevi și studenți este  necesar ca programul să nu se suprapună peste  activitatea de învățământ astfel încât să nu afecteze programul lor de pregătire.

Respectând graficul și numărul de ore , voluntarii fideli programului de voluntariat vor avea acces , în trepte , la sesiuni de pregătire cu următoarele teme:

  • Organizarea sistemului integrat de urgență
  • Resuscitare (suport vital de bază și avansat)
  • Trauma
  • Pregătirea pentru dezastre

Aceste sesiuni se vor desfășura pe parcursul întregului an, în vederea pregătirii teoretice și practice, ca semn de recunoaștere a importanței activității pe care voluntarii o desfășoară, iar absolvirea celor patru sesiuni va fi certificată la final, voluntarii putând astfel participa și la activitatea de asistență medicală de urgență prespitalicească în cadrul echipajelor UTIM aparținând SMURD Timiș.

Misiunea noastra

Vă reamintim faptul că datoria noastră față de pacienții care ni se adresează este să le asigurăm o asistență medicală de calitate în condițiile respectării dreptului la confidențialitatea actului medical și a celui de informare corectă cu privire la identitatea și calitatea celor cu care vin în contact. Vom acorda, de aceea, o atenție permanentă atât aspectelor legate de asistența medicală propriu-zisă, cât și celor legate de ținută, comportament sau limbaj. Pe de altă parte suntem responsabili și pentru activitatea pe care voluntarii o desfășoară in UPU-SMURD, pentru siguranța lor și, ca urmare, insistăm asupra respectării tuturor normelor de protecție a personalului, norme care sunt obligatorii și pentru cei care sunt prezenți ca voluntari în urgență. Nerespectarea acestor principii atrage după sine încheierea colaborării cu respectiva persoană.

Criteriile de excludere din program sunt :

  • Abateri disciplinare grave sau repetate.
  • Nerespectarea normelor de securitate in munca.
  • Depasirea competentelor.
  • 2 luni consecutive de inactivitate.
  • Mai mult de 3 absențe nemotivate într-o lună în raport cu planificarea asumată