Bine de stiut!
Datele care privesc starea de sănătate a dumneavoastră sunt de obicei furnizate de către personalul medical dupa teminarea evaluarii si a investigatiilor medicale.
In situatia in care pierdeti documentele medicale dupa ce parasiti Unitatea de Primire a Urgentelor, trebuie sa stiti ca aceste documente pot fi obtinute de dumneavoastra sau de catre reprezentantul legal desemnat printr-o procura notariala, in urma unei cereri depuse la Registratura Spitalului.
Nu se acorda informatii privind starea de sanatate a pacientilor prin telefon.
Toate informaţiile privind starea pacientului, rezultatele investigaţiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidenţiale chiar şi după decesul acestuia.
Informaţiile cu caracter confidenţial pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul îşi dă consimţământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres.
In cazul în care informaţiile sunt necesare altor furnizori de servicii medicale acreditaţi, implicaţi în tratamentul pacientului, acordarea consimţământului nu mai este obligatorie.
alte articole
articole
Eu sunt România
Adriana Simu este asistent social la Unitatea de primiri urgențe a Spitalului județean din Timișoara. Face și voluntariat pentru Fundația United Way, care a pus la punct centre de afterschool pentru elevii aflați în pericol de abandon școlar. În fiecare toamnă, își...
Floare de Colt
In cadrul Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Pius Brinzeu Timisoara, pe langa zecile de cadre medicale, infirmieri, brancardieri, isi desfasoara activitatea si trei asistenti sociali. Rolul lor este foarte important deoarece de...
15 recomandari privind conduita sociala responsabila in prevenirea raspandirii COVID-19
RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19) Protejați-vă, evitați contactul direct! 1. Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul...