O zi din viata unui salvator

     Toti am simtit macar odata in viata, cat de importanti sunt acesti oameni pentru noi, pentru semenii nostrii sau chiar pentru cei dragi noua. Ii vedem zilnic alergand pentru a salva pe cei care au nevoie de ei. E suficient  un „Avem un alt caz!!!” si fara sa tina cont de pericole, isi fac meseria cum stiu mai bine. Sunt medici, asistenti, studenti voluntari, paramedici, pompieri salvatori, acestia sunt oamenii care intervin atunci cand e vorba de limita dintre viata si moarte. Interventiile sunt din toata gama, de la accidente rutiere, traumatisme, afectiuni cardiace, intoxicatii, arsuri sau orice alte situatii.

     Aproape intotdeauna, acesti oameni care salveaza vieti raman in anonimat. Iar atunci cand sunt intrebati vorbesc cu modestie despre meritele lor.  Este o meserie care te solicita dar si care te face sa atingi limite pe care in viata de zi cu zi nu crezi ca le poti atinge. Satisfactia pe care o are personalul medical atunci cand salveaza o viata nu poate fi descris in cuvinte, se bucura pentru unii, sufera pentru altii.

   „Pun pasiune în aceasta meserie! În medicina de urgență contează foarte mult timpul. Trebuie să fii foarte prompt. Trebuie să acționezi imediat, să iei deciziile cele mai bune, ca sa salvezi vieti” a declarat un tanar medic care isi desfasoara meseria cu devotament si maxima responsabilitate.

   Nu-i de ajuns doar sa stim ce fac salvatorii, nu-i de ajuns doar sa-i cunoastem, trebuie sa le aratam cu totii recunostiinta noastra.  Spune-le un simplu: MULTUMESC!

alte articole

articole

Eu sunt România

Adriana Simu este asistent social la Unitatea de primiri urgențe a Spitalului județean din Timișoara. Face și voluntariat pentru Fundația United Way, care a pus la punct centre de afterschool pentru elevii aflați în pericol de abandon școlar. În fiecare toamnă, își...

read more

Floare de Colt

     In cadrul Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Pius Brinzeu Timisoara, pe langa zecile de cadre medicale, infirmieri, brancardieri, isi desfasoara activitatea si trei asistenti sociali. Rolul lor este foarte important deoarece de...

read more