Sfaturi medicale…de toamna

  Toamna este un sezon in care temperaturile de afara sunt oscilante. Acest lucru aduce in randul oamenilor accentuarea diverselor afectiuni. Si virozele apar mai repede toamna.

  Medicii recomanda, consumul de alimente bogate in vitamine si evitarea produselor bogate in carbohidrati si grasimi. Fructele, sunt de asemenea o importanta  sursa de vitamine si minerale naturale pentru organism. 

  De asemenea, hidratarea contribuie la cresterea imunitatii organismului. Masurile de igiena persoana, precum spalarea mainilor sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii. Respectarea unui regim de viata sanatos,  adica alimentatie bogata in proteine, legume, fructe, dar si  odihna si miscare sunt  esentiale pentru mentinerea unui corp sanatos.

Sănătatea depinde de echilibrul dintre alimentaţie şi activitate fizică.
Hipocrate

alte articole

articole

Eu sunt România

Adriana Simu este asistent social la Unitatea de primiri urgențe a Spitalului județean din Timișoara. Face și voluntariat pentru Fundația United Way, care a pus la punct centre de afterschool pentru elevii aflați în pericol de abandon școlar. În fiecare toamnă, își...

read more

Floare de Colt

     In cadrul Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Pius Brinzeu Timisoara, pe langa zecile de cadre medicale, infirmieri, brancardieri, isi desfasoara activitatea si trei asistenti sociali. Rolul lor este foarte important deoarece de...

read more